24-uurs schadeservice 50 jaar ervaring in de schadebranche Altijd vervangend vervoer 100% gekwalificeerde medewerkers

Vakkundig auto-onderhoud

Ben je net onderweg naar huis voor een avondje op de bank of rijd je juist naar werk of die welverdiende vakantie, komt er ineens rook onder de motorkap vandaan. Dat kan niet goed zijn.

Door je auto goed te onderhouden kun je grotendeels voorkomen dat je je auto moet wegbrengen voor reparaties. Veel van het onderhoud kun je zelf doen, de rest doen wij voor je.

Plan een afspraak voor onderhoudsbeurt

Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Maak een afspraak en breng je auto langs. We inspecteren alles in en om je auto grondig.

Afspraak maken

Jarenlange ervaring

Of je nu in een mooie nieuwe auto of juist heel oude bak rijdt: wij weten er wel raad mee. Wij vinden altijd eventuele problemen en lossen we ze natuurlijk op. Dat doen we vakkundig en – uiteraard – voordelig. We hebben jarenlange ervaring en kennen het vak door en door. Zo staan wij, en jij dus ook, nooit voor verrassingen.

Grote onderhoudsbeurt

Is jouw auto toe aan een grote onderhoudsbeurt? Dat kan. Tijdens een grote beurt lopen wij de auto op veel verschillende punten na. We kijken voor je of alles nog naar behoren werkt, en of er eventueel slijtage / beschadigingen zijn. Maar ook checken we de volgende zaken voor je:

 • Filters
 • De bougies
 • De distributieriem
 • De uitlaat
 • De banden
 • Accu

Breng je auto voor onderhoud naar ons en jij kunt in ieder geval weer een hele tijd veilig vooruit.

Kleine onderhoudsbeurt

Ook al hoeft er aan jouw auto niet veel te gebeuren, ook voor een kleine beurt is het nog een goed idee om regelmatig onder de motorkap te kijken. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

Tijdens een kleinere onderhoudsbeurt controleren we onder andere de verlichting, banden, remblokken en het uitlaatsysteem. Ook verversen we je olie en de ruitenvloeistof. Goed onderhoud is een pluspunt als jij je geliefde wagen ooit van de hand wil doen, en zorgt ervoor dat jullie nu nog samen heel veel mooie kilometers kunnen maken.

Auto desinfecteren

Bij Hoogstra Autoschade kunnen wij je auto desinfecteren, dit doen we met ozon. Ozon desinfecteert je auto, verwijdert daarmee virussen en nare luchtjes. Meer informatie

Auto verkopen

Ook wanneer je erover nadenkt om binnenkort je auto te verkopen, is het belangrijk dat deze goed onderhouden is. Een goed onderhouden auto is namelijk een stuk makkelijker te verkopen. Het is dan ook niet voor niets dat we bij Hoogstra Autoschade het onderhoud van je auto erg belangrijk vinden.

Wanneer het tijd is voor een check-up?

Om schade in de toekomst te voorkomen, is het verstandig om jouw auto regelmatig te laten controleren. Maar hoe vaak moet je nou zo’n grote of kleine beurt laten uitvoeren? Moet dat eens per jaar of is dat overdreven? Dat is lastig te zeggen. Het verschilt namelijk per merk en model en is uiteraard afhankelijk van of het aantal kilometers dat jouw auto al gereden heeft sinds de vorige beurt. Of dat nou 15.000 kilometer of 30.000 kilometer is.

Kosten verschilt per auto

Bovenstaande geldt overigens ook voor de kosten die je maakt wanneer je onderhoud laat uitvoeren. Dit verschilt per auto en kunnen we het beste ter plekke met je bespreken.

Op vakantie?

Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Laat hem dan zeker even checken. Ook wanneer je in een camper gaat of een caravan meeneemt. Je moet er toch niet aan denken dat je langs de weg komt te staan met pech? Op deze pagina lees je meer over camper- en caravanherstel.

Zorg zelf goed voor je auto. Check elke maand o.a. de oliepeil.

Hoe je zelf goed voor je auto zorgt

Naast dat je auto altijd bij ons in goede handen is, is het ook belangrijk dat jij zelf je wagen goed verzorgt. Er zijn veel belangrijke checks die je zelf prima kunt uitvoeren:

 • Banden- en bandenspanning
  De banden zijn het enige contact tussen je auto en het wegdek. Je kunt je voorstellen dat banden daarom erg belangrijk zijn en ze in perfecte conditie moeten zijn. Kijk daarom of er geen beschadigen zijn, de profieldiepte nog goed is en check ook de bandenspanning. Met de juiste bandenspanning (de adviesspanning vind je op de sticker in de deurpost) rijd je fijner, zuiniger en veiliger, omdat je een betere wegligging hebt. De spanning meten kunnen wij ook voor je doen of zelf met een bandenspanningsmeter.
 • Verlichting
  Onderweg wil je zien en gezien worden. Parkeer je auto eens voor een groot spiegelend oppervlak als een (winkel)ruit en test de verlichting. Of laat een ander het voor je bekijken. Met verlichting bedoelen we alles: dimlicht, grootlicht maar ook de richtingaanwijzers en remlichten.
 • Oliepeil
  Te weinig olie is niet goed voor de motor. Olie dient als smeermiddel voor de draaiende onderdelen, maar is ook een koel- en reinigmiddel. Check dus ook regelmatig of er nog genoeg motorolie is. De simpele methode daarvoor is de peilstok te gebruiken. Haal ‘m eruit, veeg ‘m schoon met een droge doek en plaats ‘m weer terug. Haal vervolgens de peilstok tevoorschijn. Het olieniveau moet nu precies tussen de 2 puntjes (het minimale- en maximale niveau)? Dan zit je goed.
 • Koelvloeistof
  Koelvloeistof zorgt ervoor dat warmte van de motor wordt afgevoerd. Op het koelvloeistofreservoir staan streepjes. Als het peil onder het minimum staat, weet je dat je koelvoeistof moet bijvullen. Ons advies is om dit elke maand even te controleren.
 • Ruitensproeiervloeistof
  Vieze ruiten heb je niks aan. Zeker als de zon er op schijnt kan het je zicht flink belemmeren. En als je geen ruitenvloeistof hebt, kun je niet veilig het verkeer in. Bijvullen van het ruitenvloeistof is heel eenvoudig
 • Ruitenwissers
  Maken je wissers overdreven veel geluid of strepen? Bekijk dan of ze vies zin of versleten. Als ze alleen vies zijn hoef je ze natuurlijk niet te (laten) vervangen. Even met een doekje schoonmaken en het probleem is verholpen.

Hoe is het met jouw auto?

Wil je zeker weten dat je de aankomende tijd nog volop kunt genieten van jouw wagen? Neem dan even contact met ons op of breng een bezoekje aan ons bedrijf. Onze vakkundige monteurs kunnen je precies vertellen of en wat er moet gebeuren. En onthoud: regelmatig onderhoud zorgt voor minder problemen op de weg!

onze garanties
AAS gecertificeerdSchadegarantFocwa garantiebedrijf

Altijd bereikbaar

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Afspraak maken
Maak een afspraak