24-uurs schadeservice 50 jaar ervaring in de schadebranche Altijd vervangend vervoer 100% gekwalificeerde medewerkers

Aircoservice: onderhoud en reparatie

In een bloedhete auto stappen is voor niemand leuk. En het wordt ook nog eens onveilig als je op die manier de weg op moet. Een airco is eigenlijk onmisbaar en zorgt dat je in alle comfort van A naar B kunt rijden. Heel vervelend dus, als de airconditioning het begeeft. Door je airco goed te onderhouden kun je een hoop leed voorkomen. En ook een hoop nare luchtjes, want een niet goed onderhouden airconditioning gaat naar verloop van tijd niet echt fris meer ruiken.

Twijfel je aan je airco? Kom langs en maak gebruik van onze aircoservice. Dat kan overigens ook gewoon tijdens de reguliere onderhoudsbeurt.

Twijfel je aan je airco?

En we kijken alles even goed voor je na. Zo kun jij in alle comfort weer snel de weg op.

Maak een afspraak

Hoe weet je of de airco niet meer goed werkt?

Na een aantal jaren kan de werking van de airco achteruit gaan. Je merkt dan dat het niet meer goed koelt. Er komt minder koude lucht uit de ventilatieroosters. Dat is vaak de eerste teken aan de wand.

Maar ook als je een muffe geur ontdekt in vanuit de roosters is dat een signaal van een storing. Die vervelende geur ontstaat door vocht wat niet voldoende kan opdrogen uit het ventilatiesysteem. Naast dat het muf ruikt, is het ook ongezond omdat het ook bacteriën verspreidt. Zeker voor kleine kinderen of als jij of je bijrijder lijdt aan astma of een allergie is dat niet fijn.

Een derde teken dat je airconditioning toe is aan onderhoud, is de ramen die beslagen blijven. Natuurlijk is het ook mis als je de ventilatie niet eens meer op gang krijgt.

Aircoservice: wat we controleren

We kijken je airco grondig voor je na en controleren op onderstaande punten:

  • Airco bijvullen met koudemiddel
  • Controle functioneren en op eventuele lekkage
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  • Controle van uw interieurfilter

Service, onderhoud en reparatie

Een storing in het koelsysteem kan er op duiden dat er te weinig koelingsvloeistof aanwezig is. En dat zorgt dat je te weinig koeling ervaart. We gaan dan de airco bijvullen.

Wanneer schimmels en bacterieen je auto vullen met nare luchtjes, gaan we het aircosysteem voor je reinigen.

Krijg je de airco helemaal niet meer aan de praat? Dan kun je niet anders dan een reparatie afspraak inplannen. Een oorzaak kan liggen bij de compressor die kapot is. We moeten het onderdeel vervangen maar ook het hele systeem voor je doorspoelen.

Dat de airco niks meer doet kan ook liggen aan de kapotte bedradig of een kapotte zekering. Of als de verdamper vervangen moet worden. Voor dat laatste moeten we het dashboard voor je demonteren.

Zet je airco 5 min. voor je bestemming uit. De verdamper kan dan drogen.

Zorg zelf ook goed voor je airco

Als je iets geen of niet genoeg aandacht geeft, zul je daar de vaak vervelende gevolgen van merken. Daarom raden we je aan om sowieso een keer per jaar je airconditioning te laten nakijken en te laten bijvullen.

Om schimmels te voorkomen: zet je airco zo’n 10 minuten voor aankomst op je bestemmening uit. Dan heeft de verdamper nog even de tijd om goed te drogen. En zet eigenlijk regelmatig, het hele jaar door – even de airco aan. Ook in de winter. Dat houdt het systeem fit. Zo voorkom je lekkages en dus reparatiekosten.

Altijd bereikbaar

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Afspraak maken
onze garanties
AAS gecertificeerdFocwa garantiebedrijfSchadegarant
Maak een afspraak