24-uurs schadeservice 50 jaar ervaring in de schadebranche Altijd vervangend vervoer 100% gekwalificeerde medewerkers

Je auto ijsvrij en vrij van condens? Onze tips

Het is winter in Nederland. En dat betekent een witte wereld en zo ook een auto die verpakt zit onder een laagje ijs. Hoe krijg je die snel weer ijsvrij en wat moet je vooral niet doen om schade aan je auto te voorkomen? En ook: hoe voorkom je condens in je auto?

Auto ijsvrij maken: Tips en trucs

Krabben, anti-ijsdeken en ontdooispray
Krabben is de meest effectieve manier om je auto snel onder dat ijs weg te krijgen. Het is wel een tijdrovende klus. Daarom kun je ook een ontdooispray gebruiken. Of gebruik een anti-ijsdeken of een stuk karton en leg deze over je voor- en achterruit. Moet je natuurlijk nog wel altijd de zijruiten krabben, dat wel.

Schone autoruiten: voorkomt ook condens
IJs hecht zich ook makkelijker aan je autoruit als deze vuil is. Dus houd je ruiten zo schoon mogelijk. Vergeet daarbij ook niet de binnenkant van de ruiten. Maak ze schoon met een ontvettend reinigingsmiddel. Dat voorkomt condensvorming. Je kunt ook een vochtvreter in de auto zetten, maar het gevaar is wel dat deze om kan vallen. En dat is weer niet fijn voor je auto.

En dit moet je vooral niet doen

Krabben terwijl de motor van je auto draait
Het is een van de meest gebruikte methodes, maar het helpt je niet. Want de auto zelf wordt er niet warmer van omdat de motor nog koud is. Bovendien verbruikt je auto met een koude motor meer benzine.

Heet water gebruiken
Heet water over de ruiten van je auto gieten is ook niet aan te raden. Door het plotselinge temperatuurverschil kan dit barsten veroorzaken in je autoruiten. Nou kunnen we dat altijd wel weer snel voor je repareren, maar je kunt het in dit geval voorkomen. Ook heet water in een plastic zakje doen en zo over de ruiten heen masseren, is niet effectief. En ook hier heb je nog steeds te maken met het grote temperatuurverschil.

Beslagen ramen

De kou kan dus ook zorgen voor condensvorming in je auto. Ook dat belemmert flink het zicht en is misschien nog wel vervelender dan ijs. Want dat haal je weg en het is weg. Condens kan steeds weer terug blijven komen.

Een paar huis, tuin en keukenmiddeltjes doen misschien wonderen. Zo kun je scheerschuim aan de binnenkant van je autoruiten smeren. Pak een schone doek en maak dan de ruit weer schoon. Je ruiten zijn vrij van condens. Of leg een zakje rijst op je dashboard. Dat neemt het vocht op. En als het toch van je dashboard valt, zorgt dat niet voor schade aan je auto zoals een vochtvreter dat wel doet.

Wintercheck

Helemaal klaar zijn voor de winter? Maak dan gebruik van onze wintercheck. Actie duurt niet lang meer, dus wees er snel bij.

Maak een afspraak