24-uurs schadeservice 50 jaar ervaring in de schadebranche Altijd vervangend vervoer 100% gekwalificeerde medewerkers

Top 5 kleine autoschades

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Autoschade is dan ook zo gemaakt. Dit is een top 5 van de meest voorkomende kleine autoschades. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en beginnen met de meest voorkomende schade:

#1 Bumperschade

Van alle autoschades komen we het meest bumperschade tegen in onze werkplaats. En wat opvalt is dat bumperschade vaak zit aan de rechter achterkant. Reden? Veel mensen parkeren file aan de rechterkant van de straat.

#2 Kras- en lakschade

Dagelijks hebben we wel een auto die te een kras in de lak heeft. Maar je kunt dan ook wel tellen dat je bij vrijwel elke schade ook schade aan de lak hebt. Ook als iemand achterop je bumper rijdt. Een geluk bij een ongeluk: lakschade is vaak relatief kleine schade. En dat betekent dat we het snel voor je kunnen herstellen tegen voordelige kosten. Lees meer over lakschade.

Bekijk ook: wat kost het het herstellen van (kleine) autoschade?

#3 Ruitschade

Een klein opspringend steentje is al voldoende voor een sterretje in je voorruit. En je doet er niks aan. Maar ook weersomstandigheden als een stevige bries en een tak op je ruit is ook geen goede combinatie. Bij ruitschade is het wel erg belangrijk dat je dat zo snel mogelijk laat repareren. Zo’n klein sterretje groeit snel uit tot ster. En dan moeten we je hele voorruit vervangen. Is meer tijd, en kost je ook meer. Wat niet nodig is. Bovendien belemmert het je zicht. En veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk. Al dan niet het belangrijkste.

#4 Deukschade

Heb je netjes geparkeerd zonder schade, sla je net even te snel de deur open. Een deuk als gevolg. Deuken in portieren en in bumpers komen vaak voor. Maar we halen ze er dan ook weer snel uit met de meest moderne technieken. Lees meer over uitdeuken van bijvoorbeeld je autoportier.

#5 Parkeerschade

1 op de 5 autoschades ontstaan tijdens het inparkeren. Ondanks alle technische snufjes waarmee hedendaagse auto’s al zijn uitgerust. En eigenlijk is het misschien wel beter als je die snufjes niet hebt. Het lijkt er op dat bestuurders met die technische hulp aan boord juist minder opletten.

Wat de schade ook is: we herstellen het snel, voordelig en onzichtbaar voor je. Jouw auto weer als nieuw. Bovendien lossen het ook voor je op met de verzekeraar, als je de schade wilt melden.

Maak een afspraak