Tijdlijn

Oprichting

1958

In 1958 wordt Carrosseriebedrijf Ram en Hoogsta opgericht. Vier jaar eerder verhuisde Jacob Hoogstra naar Dokkum om bij Van der Merk Autoschade aan het werk te gaan als plaatwerker. Zijn collega Ram deed daar het spuitwerk. De zaken gaan goed en in 1958 besluiten beide mannen samen voor zichzelf te beginnen. Autoschade Ram en Hoogstra is geboren.  

Verbouwingen

Jaren '60

Begin jaren '60 gaan Ram en Hoogstra na in totaal 7 jaar samenwerking elk hun eigen weg. Hoogstra blijft in Dokkum en in de jaren daarna wordt er twee keer bijgebouwd aan het pand aan de Houtkolk. Door deze verbouwingen is er genoeg ruimte voor het verlengen van auto's. Menig bestelbusje wordt door Hoogstra verlengd, waaronder die van Van der Meulen uit Hallum. Ook tijdens het afsluiten van de Lauwerszee komen de nodige kapotte auto's en vrachtwagens door hun deuren. In de hoogtijdagen werken er zo'n 30 mensen. Allemaal handwerk, want machines zijn er nog amper.  

Overname

1984

In 1984 neemt Jacobs zoon Jan met zijn vrouw Gea het carrosseriebedrijf over. Al 21 jaar werkt hij onder supervisie van zijn vader, maar onder hun leiding slaat het bedrijf een nieuwe weg in als autoschadeherstelbedrijf. Ze richten zich niet alleen op autoschade en bedrijfsauto's, maar ook caravanreparaties en de inbouw van zon- en schuifdaken.  

Nieuw gebouw

2007

In 2006 neemt Jacob Hoogstra's kleinzoon Edwin Hoogstra met zijn vrouw Jantien het stokje over. Hij werkt al sinds 1990 in het bedrijf en onder zijn leiding wordt begonnen met de bouw van een nieuw pand aan de Hogedijken in Dokkum. Vader Jan Hoogstra slaat de eerste paal in de grond op 31 augustus 2007 en een jaar later is het gebouw klaar. Kwaliteit staat nog altijd voorop en dat blijkt! In 2017 wint Hoogstra Autoschadespecialist Dokkum de allereerste FOCWA Schadeherstel Award voor de provincie Friesland. Ook zijn ze vanaf dit jaar aangesloten bij de pas opgerichte coöperatie A.A.S., een landelijk, onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor autoschadeherstellers.  

Nieuwe leiding

2020
In december 2020 koopt Jacob Hoogstra's kleinzoon Christian Hoogstra samen met zijn vrouw Ida het bedrijf. Voor Christian is het ‘terug van weggeweest’, hij werkte tot 2007 in het bedrijf en heeft daardoor veel ervaring. Samen met Ida leidt hij nu Hoogstra Autoschadespecialist Dokkum. Met een groot particulier klantenbestand en een gestuurde schadestroom vanuit A.A.S., waarbij Hoogstra Autoschadespecialist is aangesloten, bouwen zij verder aan dit prachtige familiebedrijf. Trots op weg!