Caravan onderhoud

Onderhoud aan uw caravan kan het verschil maken tussen jarenlang met plezier kamperen, of elke vakantie problemen hebben met bijvoorbeeld klapbanden, roest of een kapotte airco in het bloedhete Zuid-Frankrijk. Bij Hoogstra Autoschade Dokkum hebben we jarenlange ervaring met caravan onderhoud. We hebben up-to-date kennis van de wettelijke eisen waaraan de caravan moet voldoen en speciaal opgeleide werknemers die a.d.h.v. een checklist uw caravan helemaal nalopen.  

Groot caravan onderhoud  

Het is niet nodig om elk half jaar groot caravan onderhoud te doen, maar eens in de 2 jaar een grondige check laten uitvoeren is wel aan te raden. We bekijken o.a. de buitenschil (het plaatwerk), de lichten, airco, kabels, leidingen, accu's en meer. Het beste moment om deze check te doen is voordat u op vakantie gaat, zodat u niet halverwege voor problemen komt te staan. Ook als u terugkomt van vakantie is het slim om de caravan langs te sturen voor een controle, zodat uw tweede huis op wielen fris en fruitig het nieuwe seizoen in gaat.  

Wat kunt u zelf doen?  

U kunt zelf ook een aantal dingen doen die de levensduur van uw caravan ten goede komen.   
  1. Zorg voor een goede bandenspanning, dit verkleint de kans op een klapband tijdens de vakantie.   
  2. Voorkom schimmel tijdens de stalling: tap waterleidingen leeg en zet ventilatieroosters open.  
  3. Maak de caravan regelmatig schoon, dit help roest te voorkomen. Spoel de caravan wel eerst goed af met water en zet deze daarna in een beschermende wax.  
  4. Houd rubbers en scharnieren schoon door ze regelmatig af te nemen met een natte doek, zo blijven ze in goede conditie.  

Caravan onderhoud door de expert 

Het grote caravan onderhoud laat u het beste over aan de expert. Hoogstra Autoschade Dokkum werkt met het 7-stappenplan van brancheorganisatie FOCWA, dit betekent dat we gedegen te werk gaan en dat de caravan na afloop voldoet aan de geldende fabrieksspecificaties. Kortom: voor caravan onderhoud zit u bij ons goed!