24-uurs schadeservice 50 jaar ervaring in de schadebranche Altijd vervangend vervoer 100% gekwalificeerde medewerkers

Beperk de kans op pech met onderhoud aan je caravan

Net als je auto is het ook belangrijk je caravan goed te (laten) onderhouden. Ook al ga je misschien maar een paar keer in Nederland op vakantie en reis je niet met de kampeerwagen door heel Europa.

Regelmatig onderhoud beperkt de kans op een pechgeval of technisch mankement. En je houdt je caravan in goede staat. Heb je toch onverhoopt schade? Ook dan zijn we er natuurlijk voor je.

Net als bij je auto kun je al veel onderhoudswerkzaamheden zelf uitvoeren. Denk aan het schoonmaken. Maar voor de levensduur van je camper / caravan raden we je aan om minimaal eens per twee jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Een taak die we graag voor je uitvoeren.

Plan een afspraak

We kijken je caravan en/of camper helemaal voor je na. Maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt.

Afspraak maken

Grote onderhoudsbeurt caravan

Bij deze onderhoudsbeurt aan je caravan kijken we naar het onderstel, de opbouw en gas/elektra. Ook gaan we na hoe het met de remmen staat. We halen de remtrommels eruit, maken deze voor je schoon en smeren de verschillende onderdelen. Onze monteurs controleren ook de banden, de velgen en de as-onderdelen. En om in het donker goed zichtbaar te zijn, gaan we ook na of de verlichting na behoren functioneert.

Tips voor doe-het-zelf onderhoud

Natuurlijk kun je zelf ook al veel doen om je caravan te onderhouden. We noemden al het schoonmaken, zowel van binnen als van buiten. Het wassen van je caravan komt overeen met het wassen van je auto. Wel geven we je een paar tips om rekening mee te houden.

Ramen zijn gevoelig voor krassen
Wassen kun je doen met water en shampoo, welk je bij je caravandealer kunt verkrijgen. Maar wees wel voorzichtig met de ramen. Deze zijn van zacht materiaal (acryl) en zijn gevoelig voor krassen. Dus geen zanderige spons gebruiken.

Voorzichtig met hogedrukreiniger
Een hogedrukreiniger spuit met hoge kracht het water op je caravan. Daardoor kan het zijn dat je het kit uit de afdichtingsnaden spuit, wat niet de bedoeling is. En het klinkt logisch, maar houd ook rekening met het dakluik en ventilatiesleuven. Daar kan makkelijk water naar binnen komen.

Legionella in stilstaand water
Stilstaand water met een temperatuur tussen de 30 en ongeveer 55 graden Celcius, is ideaal voor de legionellabacterie om zich in te ontwikkelen. We raden je aan om niet te veel (heel) warm water op voorraad te hebben. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport adviseert (warm) water uit ‘verdachte’ bronnen pas te gebruiken als het leidingsysteem minutenlang is doorgespoeld met water van ten minste 60 graden Celsius.

Met een goed gevoel kamperen

Vakantie en stress gaan niet samen. Bel of mail ons voor een afspraak voor een onderhoudsbeurt aan je caravan. Langskomen kan natuurlijk ook altijd.

Maak een afspraak