Camper onderhoud

Camper onderhoud is belangrijk voor een lange levensduur van uw vakantiehuis op wielen. Het kan het verschil maken tussen heerlijk toeren in binnen- en buitenland, of halverwege de reis met pech langs de kant van de weg staan. Of nog erger: kokend vakantievieren in Spanje omdat de airco kapot is ...   

Bij Hoogstra Autoschade Dokkum hebben we jarenlange ervaring met camper onderhoud. We werken volgens een 7-stappenplan en documenteren alles in tekst en foto's, zodat uw camper daarna weer volgens de fabrieksspecificaties onderweg kan. Onze monteurs zijn specifiek geschoold in camper onderhoud.  

Camper onderhoud voor de vakantie  

Een ontspannen vakantie begint met de wetenschap dat uw camper tiptop in orde is. En daar is regelmatig onderhoud erg belangrijk voor. Hoogstra Autoschade Dokkum adviseert om de camper elk jaar langs te laten komen voor een beurt, het ene jaar een kleine check en het andere jaar een grondig onderhoud. Dit is ook afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die u rijdt. Blijft u dichtbij huis (tot 7500 km per jaar), dan komt u misschien weg met eens in de 3 jaar een grondige check. 

Tip: kom ook even langs als de vakantie weer voorbij is en de camper misschien wel in de stalling gaat. Zo kan eventuele schade direct aangepakt worden en weet u ook zeker dat uw camper goed de winter doorkomt.   

Wat kunt u zelf doen?  

  1. U kunt zelf ook een aantal dingen doen die de levensduur van uw camper ten goede komen.   
  2. Zorg voor een goede bandenspanning, vooral te lage spanning maakt de kans op een klapband vele malen groter.  
  3. Voorkom vochtproblemen als schimmel tijdens de winterperiode door waterleidingen te legen en ventilatieroosters open te zetten.  
  4. Regelmatig schoonmaken helpt om roest te voorkomen, spoel de camper dan wel eerst af met schoon water en wrijf de camper na het wassen in met een beschermende wax.  
  5. Houd rubbers en scharnieren schoon, eventueel kunt u siliconen onderdelen extra beschermen met siliconenspray.  

Camper onderhoud door de expert  

Het grote camper onderhoud laat u het beste over aan de expert, zo weet u zeker dat u altijd goed voorbereid onderweg bent.