Auto uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten betekent het verwijderen van een deukje in de auto, waarbij de lak nog intact is en we dus niet hoeven te spuiten. Het deukje komt bijvoorbeeld door storm- en/of hagelschade, een parkeerfoutje of een openslaande deur. We kunnen hiervoor het metaal op zorgvuldige manier weer terug in vorm brengen, waarbij de lak ook tijdens dit proces heel blijft.  

Let op, uitdeuken zonder spuiten is alleen geschikt voor kleine deukjes met een grootte tot maximaal een 2-euromunt. Ze kunnen zich overal op de auto bevinden (ook op randen en profielen), maar is uw schade groter dan dat, dan moeten we dit mogelijk op een andere manier aanpakken. Hier kunnen we u ook zeker bij helpen, dus neem altijd even contact op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.  

Hoe het werkt 

Om een deuk te kunnen uitdeuken zonder de laklaag daarna te hoeven spuiten, verwijderen we eerst alle onderdelen die het werk in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan bekleding of lampen. Daarna drukken we voorzichtig de deuk met grote precisie terug in vorm. We masseren als het ware het metaal en door deze speciale manier van werken, voorkomen we dat de lak alsnog scheurt of dat er zelfs een bult komt op de plek waar eerst een deuk zat.   
Soms is het niet mogelijk om een deuk op de normale manier weg te halen. Dan trekken we de deuk vanaf de buitenkant weer terug met hulp van verschillende tools die we tijdelijk vastlijmen.  

Deuk met lakschade 

Bij Hoogstra Autoschade Dokkum zien we ook vaak deuken met lakschade. Hierbij is uitdeuken zonder spuiten niet voldoende, maar moeten we ook de laklaag herstellen. Hebt u een deukje mét lakschade opgelopen? Lees dan eens verder op onze pagina Spotrepair

Wat zijn de kosten? 

Hoeveel uitdeuken zonder spuiten kost, is afhankelijk van de grootte van de plek en waar deze zit. Herstellen kan al vanaf een paar tientjes, maar om zeker te weten waar u aan toe bent, kunt u het beste contact met ons opnemen. Het is bij één of twee kleine deukjes over het algemeen niet slim om de rekening te verhalen op uw verzekeraar. Dit kost vaak schadevrije jaren, dus het is dan goedkoper om het uitdeuken zonder spuiten zelf te betalen.