Schadeherstel en vergoedingen

Schadeherstel is waar Autoschade Hoogstra uit Dokkum goed in is! We zijn aangesloten bij de brancheorganisatie FOCWA en werken volgens hun 7-stappenplan, waarmee uw auto, motor, camper, caravan of ander voertuig na het schadeherstel weer voldoet aan de fabrieksspecificaties.   

Schadeherstel en vergoedingen 

Er zijn verschillende soorten schades, maar we zien het vaakst ruitschade, lakschade, blikschade, wildschade, storm- & hagelschade en schade door vandalisme. Wat u vergoed krijgt is vaak afhankelijk van uw verzekering en de omstandigheden van het moment waarop uw de schade leed. Ook kan het gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. Is het niet duidelijk of uw specifieke schade wordt vergoed? Neem contact met ons op voor een intake, wij kunnen u goed informeren over waar u recht op heeft met uw schadeverzekering.  

Ruitschade  

Wist u dat pakweg 30% van alle schadeclaims bij verzekeraars te maken hebben met ruitschade? Dit varieert van een barst in de ruit tot een compleet versplinterd panoramadak. Of dit schadeherstel vergoed wordt (en wát precies vergoed wordt) verschilt per verzekeraar en verzekering. Het is dus verleidelijk om nog maar wat langer rond te rijden met een sterretje in de ruit, maar wist u dat een deze al snel door kan trekken in een barst of zelfs erger? Terwijl de kosten voor een sterretje  weghalen vele malen lager liggen dan het vervangen van de complete ruit.   

Lakschade  

Zet lakschade niet op een klein pitje en laat schadeherstel uitvoeren! Op plekken met beschadigingen in de lak kan de auto namelijk gaan roesten. Afhankelijk van de grootte van de lakschade kunnen we deze lokaal herstellen (dagherstel), of het onderdeel opnieuw spuiten in onze eigen spuiterij. Lakschade wordt alleen vergoed als u allrisk verzekerd bent en u verliest soms schadevrije jaren.  

Blikschade  

Blikschade is de meest vervelende vorm van schade, want het betekent schade aan de carrosserie van de auto en dit schadeherstel kan flink in de papieren lopen. U reed bijvoorbeeld per ongeluk ergens tegenaan en hebt nu een deuk in de bumper, of iemand anders veroorzaakte een botsing. Uw auto kan ook blikschade oplopen door o.a. een flinke hagelbui of een aanrijding met wild. Het is afhankelijk van uw dekking en of u aansprakelijk bent voor de schade, of de schade wordt verzekerd en dit schadevrije jaren kost.  

Wildschade  

Heeft u recht op een vergoeding van de verzekering als er plotseling een ree of loslopende hond oversteekt? Dat is afhankelijk van of het dier een eigenaar heeft. Bij schade veroorzaakt door een wild dier als een edelhert, wild zwijn of steenmarter wordt de schade vergoed bij WA+ en allrisk verzekering (mits u of een expert van de verzekering dit kan bewijzen) en meestal verliest u geen schadevrije jaren. Wijkt u uit voor een dier en botst u daardoor tegen een boom, dan is dit níet vergoed. Heeft het dier een baasje, zoals bij een loslopende hond, dan moet deze mogelijk betalen voor de kosten.  

Storm- & hagelschade  

Rondvliegende dakpannen, afgebroken takken en misschien zelfs wel hele bomen die uw auto een opdoffer hebben gegeven, de hoeveelheid claims vanwege storm- en hagelschade wordt de laatste jaren steeds groter. U hebt hiervoor alleen recht op vergoeding van schadeherstel bij een WA+ of allriskverzekering. Het heeft geen gevolgen voor de schadevrije jaren, maar het kan zijn dat u te maken krijgt met eigen risico.  

Schade door vandalisme  

Helaas wordt vandalismeschade over het algemeen alleen vergoed bij een allriskverzekering en moet u rekening houden met verlies van schadevrije jaren. Sommige bewust toegebrachte schades kun u ook claimen met een WA+ verzekering, denk aan schade door relletjes, poging tot diefstal en joyriding. Maar niet alle polisvoorwaarden zijn heel duidelijk over de definitie van schade door vandalisme. Dus kom zeker langs voor een intake, zodat we uw specifieke situatie samen door kunnen nemen.  

Andere soorten  

Er zijn nog meer soorten schades, zoals brandschade en schade na wateroverlast. Wat de vergoeding hiervoor is, is altijd afhankelijk van uw polis. Staat uw schade niet in het bovenstaande overzicht? Neem dan contact op voor een intake, zodat we samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Schadeherstel is wat we doen  

Hoogstra Autoschade Dokkum heeft al jarenlang ervaring met schadeherstel aan auto's, motoren, campers en caravans. En wist u dat we ook het contact met de verzekering voor u onderhouden? Kortom, kom langs en kies voor schadeherstel door de expert (de koffie staat altijd klaar).