Autoschade herstel na een ongeval, wat nu?

Autoschade herstel na een ongeval

Na een ongeval staat autoschade herstel hoog op uw lijstje. Want wat moet er nu gebeuren? Dit zijn de 6 belangrijkste stappen na een ongeval: 

  1. Veiligheid: zorg ervoor dat iedereen veilig is, dus sta langsrijdend verkeer niet in de weg. Is de auto in brand gevlogen, blijf dan ver uit de buurt en bel 112. 
  2. Heeft u of iemand anders letsel opgelopen? Bel dan 112 voor een ambulance. Weet u niet precies waar u bent of wat de straatnaam is, kijk dan op uw navigatiesysteem of open Google Maps (Android) of Apple Maps (IOS) op uw telefoon om te zien wat uw locatie is. 
  3. Is het onduidelijk wie schuldig is aan het ongeval, neem dan contact op met de politie. Dit kan ook invloed hebben voor het bepalen hoe het autoschade herstel vergoed wordt. 
  4. Vul het Europees Schadeformulier in. U doet dit samen met eventuele betrokkenen. Zet uw handtekening alleen als u het eens bent met de informatie die jullie samen opschrijven, dit formulier is belangrijk voor de verzekering om te bepalen wat er is gebeurd en wie schuldig is. Tip: leg altijd een leeg formulier in de auto voor dit soort onverwachte situaties en vul het wanneer mogelijk direct in. U zult niet de eerste zijn die te maken krijgt met een schuldige wederpartij die zich naderhand geen ongeval meer herinnert en de duidelijk zichtbare schade aan uw voertuig afschuift op misparkeren tegen een paaltje. 
  5. Neem contact op met Autoschade Hoogstra voor de intake, we kijken dan samen met u wat het beste plan van aanpak is wat betreft het autoschade herstel en uw autoverzekering. 
  6. Meldt de schade zo snel mogelijk bij uw autoverzekering, uw tussenpersoon of het bedrijf waarvan u de auto leaset.  

Intake

Tijdens de intake bij Autoschade Hoogstra regelen we alle papierwerk. We beoordelen de schade en brengen deze goed in kaart. We kijken hoe u bent verzekerd en afhankelijk daarvan plannen we een daum om de autoschade te herstellen. Soms komt er eerst nog een expert van de verzekering langs om de schade mee te beoordelen.  

Wij werken samen met alle verzekeringsmaatschappijen en onderhouden ook het contact met hen. Afhankelijk van uw verzekering, krijgt u van ons tijdens het herstel een leenauto, zodat u toch mobiel bent. Om niet voor vervelende verrassingen te komen staan, krijgt u van ons een duidelijk overzicht wat er moet gebeuren aan uw voertuig, hoe lang het herstel ongeveer gaat duren en wat dit gaat kosten voordat we beginnen met autoschade herstel.