Spotrepair, wat is het?

Wat is spotrepair? 

Spotrepair is het herstellen van kleine schades, waarbij we alleen het gebied rondom de beschadiging herstellen. Dit zijn vaak kleine schades als een krasje of deukje met beschadiging in de lak. Hierbij kunnen we heel lokaal het probleemgedeelte oplossen, zonder dat een compleet deel van de auto hersteld hoeft te worden. Bij Hoogstra Autoschade Dokkum kunnen we dit vaak in een halve dag doen, waardoor uw auto in korte tijd weer tiptop in orde is.  

Waarvoor spotrepair 

Deze manier van autoschadeherstel is in te zetten bij verschillende soorten schades, zoals uitdeuken (alleen kleine deuken), krasjes en bumperschade. 

Stappenplan 

Bij spotrepair moet het voorheen beschadigde gedeelte opnieuw in de lak worden gezet. Hiervoor hanteren we een special stappenplan. Als eerste schuren we het te herstellen gebied, waarna we de auto afdekken. Zo komt er geen verf op de rest van de auto, maar alleen op de plek waar dat moet. Vervolgens zetten we de geschuurde plek in de grondverf, deze drogen we met een speciale uv-lamp. Daarna is het tijd voor de kleurlaag. We scannen de kleur van de auto met een speciale scanner, zodat achteraf geen kleurverschil te zien is. Na het mengen van de kleuren en aanbrengen van de laklaag, drogen we ook deze weer met de uv-lamp. Als laatste zetten we het geheel in een beschermende laklaag en uw spotrepair met overspuiten is klaar! 

Kosten en verzekering 

Lokaal autoherstel doen wij al vanaf een paar tientjes, maar dit is afhankelijk van hoe groot de plek is, waar deze zit en de soort schade waarover we het hebben. U krijgt van ons een prijsopgave, zodat u weet waar u aan toe bent. We raden aan om niet klakkeloos het herstel bij de verzekering te claimen. Deze kleine bedragen kosten vaak schadevrije jaren en dan is het voordeliger om dit spotrepair zelf te betalen.  

Bij Hoogstra Autoschade Dokkum hebben we al decennialang ervaring met spuiten en gaan we altijd voor het beste resultaat. Dat is pas spotrepair door de expert.