Autoruit schade, van ster tot barst

Autoruit schade kan variëren van een sterretje tot een flinke barst of zelfs een compleet gat in de ruit. En een nieuw autoruit is een flink kostenplaatje dat niet per definitie wordt vergoed door de verzekering. Gelukkig er bij Hoogstra Autoschade Dokkum heel veel mogelijk, van lokale sterreparatie tot het plaatsen van een compleet nieuwe autoruit.   

Dagherstel ruitschade  

Wettelijk gezien is het toegestaan om te rijden met een sterretje in de ruit, maar wij adviseren om niet te lang wachten met het laten repareren van autoruit schade. Een klein sterretje kan met zo'n 3 kwartier gerepareerd zijn, maar als deze uitscheurt tot een barst moet er een compleet nieuw ruit in. De kosten hiervan zijn zomaar een paar honderd euro, terwijl het repareren van een ster (met een maximale grootte van een 2-euromunt) maar een paar tientjes kost. En omdat een beschadigde ruit zomaar ineens kan sneuvelen, levert dit mogelijk ook hele gevaarlijke situaties op.   

Autoruit met schade minder veilig  

Tegenwoordig zijn ruiten in uw auto, camper, caravan of ander voertuig vaak onderdeel van wat we de ‘veiligheidskooi’ noemen. Dit is het skelet van de auto dat om u heen zit, waarvan het raam dus ook deel uitmaakt. Dat betekent dat een klein sterretje door o.a. temperatuursverschillen plotseling een grote barst kan worden en zo uw veiligheid tijdens het rijden direct beïnvloedt.   

Kwaliteitswerk  

Hoelang het duurt om de ruitschade laten herstellen bij Hoogstra Autoschade is afhankelijk van de grootte van de schade en het al of niet moeten vervangen van het hele raam. Een sterreparatie kunnen we direct aanpakken door het sterretje uit te boren en de lege plek op te vullen met speciale hars. Afhankelijk van de grootte blijft een sterretje soms zichtbaar na reparatie, maar de ruit is weer op volle sterkte.  

Is de autoruit schade erg groot (zit er bijvoorbeeld een flinke barst in), dan moet de hele ruit vervangen worden door een nieuwe. Dit kan vaak al binnen een paar werkdagen en het plaatsen van een nieuwe ruit duurt meestal een dagdeel. Ook hier stellen we strenge eisen aan o.a. het materiaal dat we gebruiken en de manier van monteren. Want goedkoop is helaas vaak duurkoop.   

Veilig op weg  

Verder geven wij gegarandeerd veilig herstel. Dit betekent dat we bewijzen dat alles het doet, denk bijvoorbeeld ook aan de camera in de voorruit of de voorruitverwarming. Hiermee onderscheiden we ons van andere schadebedrijven.  

Verzekering  

Vergoeding van autoruit schade is afhankelijk van uw verzekering. Een sterretje herstellen is meestal gratis. Bij het plaatsen van een nieuwe voorruit zou het eigen risico aangesproken kunnen worden. Wij bespreken van tevoren met u wat er moet gebeuren en geven een helder kostenplaatje. Vergoedt de verzekering het herstel, dan onderhouden wij ook het contact met hen. Want autoruit schade alleen is al vervelend genoeg.